Vepřový kotlet s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce plnotučná hořčice
sojová omáčka
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
2 ks barevná paprika
3 ks vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou a worchesterovou omáčkou

  2. Na 2 lžících oleje opečeme maso z jedné strany, obrátíme a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Po opečení nasypeme do pánve nakrájenou zeleninu a přiklopíme poklicí. Ve 2 lžících vody rozmícháme hořčici a kečup a směsí zalijeme maso. Pod poklicí dusíme asi 15 minut, poté odstraníme poklici a necháme ještě chvíli vařit, aby se nám odpařila přebytečná tekutina

  3. Vepřový kotlet s paprikou podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!