Vepřový krček na bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1/2 lžičky sůl 1/2 lžičky kmín 1 lžička hořčice 1/2 lžičky bazalka 1/2 lžičky oregano 1/2 lžičky saturejka 1 ks malá cibule olej na smažení 1/2 lžičky mletý zázvor sušená petrželka 1/2 lžičky mletý černý pepř 4 plátky vepřový krček
Postup Vepřový krček na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme plátky vepřového krčku, asi 1 cm silné. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek prolisujeme
Vepřové plátky nasolíme, potřeme hořčicí a orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Přidáme všechno koření, nakrájenou cibuli a česnek. Vše podusíme doměkka
Vepřový krček na bylinkách podáváme s rýží, kterou zdobíme sušenou petrželkou. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát, kyselou okurku a jinou zeleninu, kterou máme rádi. Spíše se hodí sterilovaná
Recept můžeme obměnit tím, že vepřové maso budeme během dušení podlévat červeným vínem.