Vepřový krček na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky kmín
1 lžička hořčice
1/2 lžičky bazalka
1/2 lžičky oregano
1/2 lžičky saturejka
1 ks malá cibule
olej na smažení
1/2 lžičky mletý zázvor
sušená petrželka
1/2 lžičky mletý černý pepř
4 plátky vepřový krček

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme plátky vepřového krčku, asi 1 cm silné. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek prolisujeme

  2. Vepřové plátky nasolíme, potřeme hořčicí a orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Přidáme všechno koření, nakrájenou cibuli a česnek. Vše podusíme doměkka

  3. Vepřový krček na bylinkách podáváme s rýží, kterou zdobíme sušenou petrželkou. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát, kyselou okurku a jinou zeleninu, kterou máme rádi. Spíše se hodí sterilovaná

  4. Recept můžeme obměnit tím, že vepřové maso budeme během dušení podlévat červeným vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!