Vepřový masopustní guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 500 - 600 ml vývar 1 lžička majoránka 5 ks cibule 1 lžička kmín 6 lžic sádlo 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 200 g vepřový jazyk 700 g vepřová plec 200 g vepřová játra 1 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce mletá pálivá paprika 500 g vepřové srdce 1 ks vepřové ledvinky
Postup Vepřový masopustní guláš
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jazyk spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ostatní vnitřnosti (tedy játra, ledvinku a srdce) omyjeme, zbavíme blanek a žilek a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme
Na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme plecko, srdce a jazyk a za stálého míchání necháme maso zatáhnout. Pak vše ochutíme rajským protlakem a sladkou paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Takto připravenou směs ochutíme bobkovým listem, kmínem a novým kořením, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Po této době přidáme k vepřovému masu ledvinky a játra, ochutíme pálivou paprikou a česnekem, podle potřeby podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti okořeníme majoránkou, přisolíme a opepříme
Vepřový masopustní guláš podáváme s knedlíkem nebo bramborovými noky či jen tak s pečivem.