Vepřový ptáček se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl olivový olej 2 ks středně velká cibule mletý pepř plnotučná hořčice 20 g hladká mouka 2 - 3 ks kyselá okurka 2 - 3 ks vejce natvrdo 600 g vepřové maso 20 dkg anglická slanina (plátky)
Postup Vepřový ptáček se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Umyté vepřové maso nakrájíme na asi 1 cm široké řízky, které naklepeme. Každý kus řízku z jedné strany podle chuti osolíme a opepříme, poté potřeme hořčicí. Na takto potřené maso položíme plátky anglické slaniny, na které položíme nakrájenou okurku na plátky, přidáme i plátky vajíčka. Maso svineme a zamotáme provázkem
Masové ptáčky prudce opečeme na olivovém oleji, poté vyjmeme a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova. Maso vložíme zpět a zalijeme horkou vodou, do které přidáme lžíci hořčice. Necháme 20 minut vařit v tlakovém hrnci, aby maso změklo. Maso opět vyndáme. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme hladkou mouku, touto směsí zahustíme omáčku a necháme asi tak 10 minut povařit. Do omáčky ještě přidáme zbytek okurky a vejce, které zbyly z ptáčků
Vepřové ptáčky se slaninou na talíři přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.