Vepřový závin s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 lžička máslo 50 ml mléko 2 ks jablko 200 g listové těsto 6 plátků vepřové maso 150 ml marsala 4 ks mladá cibulka podle potřeby sůl olivový olej mletý pepř
Postup Vepřový závin s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a osušené vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostky.
Cibulky nakrájíme najemno a osmahneme doměkka na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dokřupava. Přidáme maso a smažíme dohněda. Trochu podlijeme. Směs dáme do misky a necháme vychladnout. Ochutíme solí a pepřem. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Listové těsto vyválíme a naplníme masovou směsí. Pracujeme již na plechu vyloženém pečicím papírem. Závin uzavřeme, strany přimáčkneme a potřeme mlékem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
Mezitím jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Obalíme v cukru z obou stran. V pánvi rozehřejeme máslo a jablka z obou stran osmahneme dozlatova. Zalijeme marsalou, kterou necháme vypařit. Dáváme pozor, ať nepřipálíme.
Vepřový závin nakrájíme, dáme na talíř a doplníme jablečnými plátky. Vepřový závin s jablky ihned podáváme.