Vepřový závin s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 lžička máslo
50 ml mléko
2 ks jablko
200 g listové těsto
6 plátků vepřové maso
150 ml marsala
4 ks mladá cibulka
podle potřeby
sůl
olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostky.

  2. Cibulky nakrájíme najemno a osmahneme doměkka na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dokřupava. Přidáme maso a smažíme dohněda. Trochu podlijeme. Směs dáme do misky a necháme vychladnout. Ochutíme solí a pepřem. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  3. Listové těsto vyválíme a naplníme masovou směsí. Pracujeme již na plechu vyloženém pečicím papírem. Závin uzavřeme, strany přimáčkneme a potřeme mlékem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.

  4. Mezitím jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Obalíme v cukru z obou stran. V pánvi rozehřejeme máslo a jablka z obou stran osmahneme dozlatova. Zalijeme marsalou, kterou necháme vypařit. Dáváme pozor, ať nepřipálíme.

  5. Vepřový závin nakrájíme, dáme na talíř a doplníme jablečnými plátky. Vepřový závin s jablky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!