Vídeňský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - tuk 600 g cibule - - paprika mletá 1 lžíce protlak rajčatový 600 g maso hovězí 1 lžíce koření gulášové
Postup Vídeňský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a maso podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.
Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.