Vídeňský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - tuk
600 g cibule
- - paprika mletá
1 lžíce protlak rajčatový
600 g maso hovězí
1 lžíce koření gulášové

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a maso podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.

  3. Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!