Vídeňský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g telecí kýta
těstíčko
olej
sůl
2 ks vejce
2 lžíce mléko
na obalení
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z telecí kýty nakrájíme 4 řízky. Ty dobře naklepeme a po obou stranách obalíme v mouce.

  2. Pak je namočíme ve vejcích rozšlehaných s několika kapkami oleje, 2 lžícemi mléka a solí. Řízky obalíme ve strouhance, lehce ji jednou přitiskneme k řízku, nadbytečnou strouhanku setřeseme.

  3. Vídeňské řízky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  4. Vídeňské řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!