Vídeňský řízek - Wiener schnitzel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 g sůl
2 g mletý černý pepř
600 g vepřové sádlo
600 g telecí stehno
trojobal
2 ks vejce
250 g strouhanka
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme.

  2. Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku.

  3. Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina.

  4. Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě.

  5. Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.

  6. Jak správně smažit řízky?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!