Vinná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
1 ks cibule
1 l voda
150 g mrkev
250 ml bílé víno
60 g hladká mouka
podle chuti
sůl
ocet
bobkový list
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé nudličky, potom ji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou opečeme v kastrolu, po chvilce přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Do základu na vinnou polévku přisypeme mouku, kterou lehce opečeme a nakonec zalijeme asi litrem vody a pořádně rozšleháme.

  2. Polévku vaříme asi půl hodiny, aby se mouka pořádně provařila, potom ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, dochutíme octem a necháme přejít varem.

  3. Vejce rozšleháme a rozdělíme do talířů, potom na ně nalijeme horkou polévku, tak se vejce srazí. Druhou variantou je, že do polévky vejce ke konci vaření rozšleháme.

  4. Vinnou polévku nalijeme do talířů či misek, ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!