Vinná polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 1 ks cibule 1 l voda 150 g mrkev 250 ml bílé víno 60 g hladká mouka podle chuti sůl ocet bobkový list mletý pepř čerstvá petrželka
Postup Vinná polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé nudličky, potom ji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou opečeme v kastrolu, po chvilce přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Do základu na vinnou polévku přisypeme mouku, kterou lehce opečeme a nakonec zalijeme asi litrem vody a pořádně rozšleháme.
Polévku vaříme asi půl hodiny, aby se mouka pořádně provařila, potom ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, dochutíme octem a necháme přejít varem.
Vejce rozšleháme a rozdělíme do talířů, potom na ně nalijeme horkou polévku, tak se vejce srazí. Druhou variantou je, že do polévky vejce ke konci vaření rozšleháme.
Vinnou polévku nalijeme do talířů či misek, ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a horkou podáváme.