Vinné ledvinky na špenátu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej 500 ml mléko 2 ks cibule 2 lžičky hořčice 100 ml bílé víno 200 ml smetana ke šlehání 800 g čerstvý listový špenát 600 g vepřové ledvinky podle chuti sůl pepř
Postup Vinné ledvinky na špenátu recept
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si důkladně propereme a minimálně na 2 hodiny naložíme do mléka (vyplaví se škodliviny a pach). Nakrájíme je na kousky nebo plátky a dáme je osmažit dozlatova. Poté na chvíli ledvinky vytáhneme a do výpeku dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. 5 minut podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a vaříme přibližně dalších 10 minut. Vzniklou omáčku dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
Nyní ledvinky vrátíme zpátky na pánev a necháme je prohřát.
Na druhé pánvi si necháme zesklovatět prolisovaný česnek a nato přidáme proprané a osušené špenátové listy. Dusíme do měkka. Nakonec dochutíme solí a majoránkou.
Nyní můžeme podávat - špenát naklademe na talíř a na něj naservírujeme ledvinky s omáčkou. Vinné ledvinky na špenátu podáváme s rýží.