Vinné ledvinky na špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
500 ml mléko
2 ks cibule
2 lžičky hořčice
100 ml bílé víno
200 ml smetana ke šlehání
800 g čerstvý listový špenát
600 g vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si důkladně propereme a minimálně na 2 hodiny naložíme do mléka (vyplaví se škodliviny a pach). Nakrájíme je na kousky nebo plátky a dáme je osmažit dozlatova. Poté na chvíli ledvinky vytáhneme a do výpeku dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. 5 minut podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a vaříme přibližně dalších 10 minut. Vzniklou omáčku dochutíme solí, pepřem a hořčicí.

  2. Nyní ledvinky vrátíme zpátky na pánev a necháme je prohřát.

  3. Na druhé pánvi si necháme zesklovatět prolisovaný česnek a nato přidáme proprané a osušené špenátové listy. Dusíme do měkka. Nakonec dochutíme solí a majoránkou.

  4. Nyní můžeme podávat - špenát naklademe na talíř a na něj naservírujeme ledvinky s omáčkou. Vinné ledvinky na špenátu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!