Voňavý kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 2 lžíce sůl 1 dl ocet 250 g cibule 250 g jablko 2 kg rajče 2 ks feferonka 4 ks hřebíček 1 špetka zázvor 2 ks bobkový list 8 kuliček nové koření 0.5 lžíce mletá skořice 1 špetka muškátový oříšek 16 kuliček celý pepř 2 lžíce mletá sladká paprika
Postup Voňavý kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka očistíme, podle druhu oloupeme, všechno spolu smícháme, přidáme koření a vaříme na malém ohni v nezakrytém hrnci doměkka.
Uvařenou zeleninu s jablky rozmixujeme a propasírujeme, aby nám zůstala jen hustá šťáva bez semínek apod.
Voňavý kečup nalijeme do sklenic a cca 20 minut sterilujeme.
Voňavý kečup podáváme jako studenou omáčku a dochucujeme jím pokrmy.