Voňavý kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
2 lžíce sůl
1 dl ocet
250 g cibule
250 g jablko
2 kg rajče
2 ks feferonka
4 ks hřebíček
1 špetka zázvor
2 ks bobkový list
8 kuliček nové koření
0.5 lžíce mletá skořice
1 špetka muškátový oříšek
16 kuliček celý pepř
2 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka očistíme, podle druhu oloupeme, všechno spolu smícháme, přidáme koření a vaříme na malém ohni v nezakrytém hrnci doměkka.

  2. Uvařenou zeleninu s jablky rozmixujeme a propasírujeme, aby nám zůstala jen hustá šťáva bez semínek apod.

  3. Voňavý kečup nalijeme do sklenic a cca 20 minut sterilujeme.

  4. Voňavý kečup podáváme jako studenou omáčku a dochucujeme jím pokrmy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!