Vrstvená houbová žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
30 g máslo
0 l mléko
1-2 ks cibule
tymián
kečup
500 g houby
10 rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na plátky a zalijeme trochou mléka. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na cibulce. Můžete použít i mražené houby.

  2. Do vymaštěného pekáče naklademe rohlíky. Na ně dáme vrstvu hub, pokapeme kečupem a posypeme tymiánem. Vrstvy střídáme tak, aby poslední vrstva byly rohlíky. Zbytek mléka osolíme a rozšleháme v něm vejce. Zalijeme jím žemlovku. Vrstvenou houbovou žemlovku zapečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

  3. Vrstvenou houbovou žemlovku podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!