Výborná bábovka s vůní levandule recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 140 g cukr 3 ks vejce 175 g máslo 3 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 1-2 lžičky vanilka 125 g polohrubá mouka 1 lžička sušená levandule podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu cukrová poleva čerstvá levandule
Postup Výborná bábovka s vůní levandule recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny pomocí elektrické metličky. Přidáme rozpuštěné máslo, po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko. Těsto dobře vyšleháme a přidáme vanilku, kterou nařízneme nožíkem a lžičku sušené levandule. Všechno dobře promícháme. Nakonec přidáme sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Kontrolu provedeme vpichem špejlí. Bábovku necháme vychladnout.
Výbornou bábovku s vůní levandule polijeme cukrovou polevou a posypeme čerstvou levandulí.