Výborná bábovka s vůní levandule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g cukr
3 ks vejce
175 g máslo
3 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
1-2 lžičky vanilka
125 g polohrubá mouka
1 lžička sušená levandule
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
cukrová poleva
čerstvá levandule

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny pomocí elektrické metličky. Přidáme rozpuštěné máslo, po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko. Těsto dobře vyšleháme a přidáme vanilku, kterou nařízneme nožíkem a lžičku sušené levandule. Všechno dobře promícháme. Nakonec přidáme sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli.

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Kontrolu provedeme vpichem špejlí. Bábovku necháme vychladnout.

  3. Výbornou bábovku s vůní levandule polijeme cukrovou polevou a posypeme čerstvou levandulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!