Výborná drožďová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 0 l mléko 1 ks cibule 15 dkg gothajský salám 10 dkg máslo na smažení 2 lžíce plnotučná hořčice 2 ks sterilovaná okurka 42 g čerstvé droždí podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhanka
Postup Výborná drožďová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Střední cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, gothaj a okurku nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na másle osmahneme nasekanou cibuli a do ní rozlámeme kostku droždí. Za stálého míchání osmahneme. Pozor, droždí se nejprve rozpustí a potom zase začne tvořit hrudky. Tento proces zopakujeme alespoň dvakrát tak, aby droždí zrůžovělo.
Dále přidáme nastrouhaný gothaj a krátce osmahneme. Potom přilijeme mléko, ohřejeme k varu, odstavíme a za stálého míchání postupně přidáváme strouhanku tak, aby se nevytvořily hrudky. Hmota nesmí být příliš tuhá, aby šla dobře rozetřít.
Přidáme nastrouhaná vejce a okurku a podle chuti plnotučnou hořčici. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Než pomazánka vychladne, je třeba ji občas zamíchat, aby se na povrchu nevytvořila krusta.
Výbornou drožďovou pomazánku podáváme s chlebem a různým pečivem podle chuti.