Výborná kachní prsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g kachní prsa
na potření
3 stroužky česnek
podle potřeby
sůl
voda
arašídový olej
marináda
1 ks zázvor
5 lžic sojová omáčka
1 špetka hnědý cukr
1 lžíce rýžové víno
1 lžička bylinkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme se solí. Nastrouhaný 2 cm dlouhý kousek zázvoru promícháme s rýžovým vínem, sójovou omáčkou, hnědým cukrem a kořením.

  2. Kachní prsa potřeme nejprve česnekovou pastou a poté připravenou marinádou. Kachní prsa necháme hodinu marinovat.

  3. Ve větší pánvi s arašídovým olejem orestujeme kachní maso ze všech stran. Podlijeme je třetinou vody, zakryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme do změknutí. Podle potřeby prsa podléváme a obracíme. Po upečení necháme kachní prsa stát přikrytá alobalem.

  4. Kachní maso nakrájíme na plátky. Výborná kachní prsa upravíme na talíř a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!