Výborná rajčatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks rajčata 2 ks cibule 2 lístky bobkový list 5-6 kuliček nové koření 500 ml zeleninový vývar 1 hrst čerstvá bazalka 2 lžíce třtinový cukr 250 ml pasírovaná rajčata podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu parmazán podle potřeby olivový olej
Postup Výborná rajčatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře vyzrálá rajčata omyjeme a necháme okapat, stejně tak lístky čerstvé bazalky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, nasekanou bazalku, nové koření, bobkový list a pod pokličkou necháme pár minut dusit. Poté přilijeme pasírovaná rajčata, zeleninový vývar a opět povaříme, stačí 15 minut.
Rajčatovou polévku odstavíme z plotny a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Nezapomeneme vyjmout bobkový list! Vrátíme na plotnu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a třtinovým cukrem.
Výbornou rajčatovou polévku rozdělíme do mísek, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme lístkem bazalky. Rajčatovou polévku podáváme horkou.