Výborná rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajčata
2 ks cibule
2 lístky bobkový list
5-6 kuliček nové koření
500 ml zeleninový vývar
1 hrst čerstvá bazalka
2 lžíce třtinový cukr
250 ml pasírovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
parmazán
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dobře vyzrálá rajčata omyjeme a necháme okapat, stejně tak lístky čerstvé bazalky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, nasekanou bazalku, nové koření, bobkový list a pod pokličkou necháme pár minut dusit. Poté přilijeme pasírovaná rajčata, zeleninový vývar a opět povaříme, stačí 15 minut.

  3. Rajčatovou polévku odstavíme z plotny a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Nezapomeneme vyjmout bobkový list! Vrátíme na plotnu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a třtinovým cukrem.

  4. Výbornou rajčatovou polévku rozdělíme do mísek, posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme lístkem bazalky. Rajčatovou polévku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!