Výborná rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 l voda 3 konzervy rajčatový protlak 2 lžíce cukr krupice 3 lístky bobkový list 3 kapky citronová šťáva 2 ks celá skořice 2 lžičky tmavá jíška 10 kuliček celý černý pepř 1 sklenice jemný kečup 1 kostka hovězí bujón 5 kuliček celé nové koření 500 g falešná svíčková
Postup Výborná rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do 1 litru vody, nejlépe v papiňáku, přidáme kostku bujonu a povaříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle ji zpěníme. Následně přidáme cukr, který necháme lehce zkaramelizovat a potom podlijeme vývarem z masa. Přidáme protlak, kečup, celý černý pepř, celé nové koření, skořici, bobkový list, sůl, citronovou šťávu a povaříme.
Mezitím maso vložíme na pekáče, podlijeme zbytkem vývaru a za občasného polévání necháme dopéct v troubě. Po zhruba půl hodině omáčku odstavíme a přecedíme, zahustíme tmavou jíškou a ještě chvíli povaříme. Maso vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
Výbornou rajskou omáčku od Forever podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, popřípadě s těstovinami.