Výborná rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 l voda
3 konzervy rajčatový protlak
2 lžíce cukr krupice
3 lístky bobkový list
3 kapky citronová šťáva
2 ks celá skořice
2 lžičky tmavá jíška
10 kuliček celý černý pepř
1 sklenice jemný kečup
1 kostka hovězí bujón
5 kuliček celé nové koření
500 g falešná svíčková

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do 1 litru vody, nejlépe v papiňáku, přidáme kostku bujonu a povaříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle ji zpěníme. Následně přidáme cukr, který necháme lehce zkaramelizovat a potom podlijeme vývarem z masa. Přidáme protlak, kečup, celý černý pepř, celé nové koření, skořici, bobkový list, sůl, citronovou šťávu a povaříme.

  2. Mezitím maso vložíme na pekáče, podlijeme zbytkem vývaru a za občasného polévání necháme dopéct v troubě. Po zhruba půl hodině omáčku odstavíme a přecedíme, zahustíme tmavou jíškou a ještě chvíli povaříme. Maso vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.

  3. Výbornou rajskou omáčku od Forever podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, popřípadě s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!