Výborná roláda z bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 ml mléko 1 kg bůček 400 g salám nebo šunka podle chuti česnek vegeta mletý pepř sul nádivka 50 ml olej 8 ks vejce 2 ks cibule 12 plátků tvrdý sýr 400 g čerstvé houby
Postup Výborná roláda z bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Pomletý bůček osolíme, ochutíme, zalijeme mlékem (smetanou), rozmícháme a dáme nejméně na 24 hodin do chladničky. Na alobal rozprostřeme bůček a vytvoříme placku nebo dvě. Vytvoříme placku asi 40 x 30 cm velkou, přihlédneme k velikosti plechu, na kterém budeme péct.
Placku z bůčku poklademe salámem nebo šunkou, doporučuji klást do 2/3 placky směrem k začátku rolování. Další vrstva je tvrdý sýr. Nikdy nepostupujeme naopak, při pečení mohou vznikat praskliny, kterými by mohl sýr vytékat.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, na které ještě podusíme nakrájené čerstvé houby (žampiony), dochutíme podle chuti a dusíme do chvíle, dokud se neodpaří voda. Přidáme vajíčka a vzniklou smaženici poklademe na sýr. Nejlépe do jednoho tunelu v 1/3 placky, aby tato nádivka tvořila střed vzniklé rolády. Srolujeme do úhledné rolády pomocí alobalu. Povrch uhladíme rukou, pomůžeme si horkou vodou.
Výbornou roládu z bůčku pečeme přibližně 60 minut ve vyhřáté troubě asi na 180 °C, až je povrch krásně dozlatova. V průběhu pečení poléváme výpekem.
K roládě z bůčku se nejlépe osvědčila jako příloha bramborová kaše, do které jsme přidali výpek, je ho docela dost. Přidáme kyselý okurek nebo okurkový salát a už si jen pochutnáváme.