Výborný medovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
3 lžíce med
200 g cukr krupice
400 g hladká mouka
250 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
krém
250 g máslo
1 plechovka kondenzované slazené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit vodu a na hrnec postavíme misku, tak aby se nedotýkala hladiny vody. V misce rozpustíme tuk na pečení, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu a mícháme, dokud nám nevznikne hladké husté těsto. Vychladlé těsto dáme do lednice, aby ztuhlo a lépe se rozvalovalo.

  2. Troubu předehřejeme na 170 °C, horkovzdušnou troubu na 150 °C. Těsto rozdělíme na 7 dílů a rozvalíme každý na pečícím papíře do potřebné velikosti. Placky děláme trochu větší, zbytky se použijí na posypku dortu. Aby se těsto nelepilo na váleček, je dobré ho namočit vodou.

  3. Každou placku pečeme zvlášť asi 10 minut v předehřáté troubě.

  4. Upečené placky okrájíme podle talíře a pomažeme krémem, který jsme si připravili vyšleháním změklého másla a salka. Celý dort potřeme i ze stran krémem a poprášíme posypkou připravenou ze zbytků placek na jemno rozdrobených. Medovník necháme den odležet v lednici.

  5. Výborný medovník nakrájíme a podáváme jako lahodný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!