Výborný nakládaný hermelín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 paličky česnek 2 špetky sůl 0 ks cibule 5 ks hermelín 3 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 1 lžička chilli koření 0 ks červená cibule 2 lžičky mletá sladká paprika 10 kuliček celý černý pepř 2 ks sušená chilli paprička podle potřeby olej
Postup Výborný nakládaný hermelín recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.
Na dno sklenice dáme trochu cibule (oba druhy) a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy.
Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin (jemné údery na sklenici). Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.
Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem.