Výborný tresčí salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 ml majonéza
2 lžíce hořčice
2 ks mrkev
1000 g filé z tresky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
nálev
3 l voda
300 ml ocet 8%
4 lístky bobkový list
1 hrst nové koření
podle potřeby
nálev z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filety necháme rozmrazit.

  2. Do hrnce s 3 l vody vlijeme 300 ml octa, vhodíme menší hrstku nového koření, osolíme a přidáme 3 bobkové listy. Nálev přivedeme k varu.

  3. Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na kousky. Mrkev vhodíme už do horkého nálevu. K už měkké mrkvi vložíme tresčí filety, které uvaříme, stačí pár minut. Poté necháme tresku s mrkví vychladnout.

  4. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno i s okurkami.

  5. Cibuli, okurky, uvařenou mrkev s treskou, majonézou a hořčicí rozmixujeme mixerem. Podle našich chutí tresčí salát osolíme, opepříme a přidáme pár lžic okurkového nálevu.

  6. Výborný tresčí salát po odležení v lednici už stačí jen vychutnávat s oblíbeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!