Vydatná bůčková tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
6 ks vejce
vegeta
mletý pepř
1 kg vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Bůček hrubě umeleme. Česnek očistíme a prolisujeme.

  2. Do bůčku vmícháme prolisovaný česnek, pepř, sůl, vegetu a vejce. Vše důkladně promícháme a základ na tlačenku necháme v ledničce do druhého dne uležet.

  3. Druhý den plníme hmotu do střívek na tlačenku a zvolna vaříme tlačenku tak 1,5 hodiny. Při vaření tlačenku otáčíme, aby se nepřilepila. Hotovou bůčkovou tlačenku necháme důkladně vychladnout.

  4. Vychladlou bůčkovou tlačenku podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!