Vynikající houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžička cukr krupice
2 ks rohlík
25 dkg hrubá mouka
25 dkg polohrubá mouka
300 ml vlažné mléko
21 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme obě mouky, špetku soli a promícháme. Uděláme důlek, do kterého dáme lžičku cukru, droždí, trošku mléka a necháme vzejít kvásek.

  2. Potom přidáme jedno vejce, zbytek mléka a pořádně vymícháme těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené starší rohlíky a necháme asi tak půl hodiny kynout.

  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na dva až tři díly, vyválíme knedlíky a necháme znova krátce kynout. Vaříme v osolené vodě sedm minut, knedlík otočíme a vaříme dalších sedm minut, po vytažení knedlíky propícháme, aby se nám nesrazily.

  4. Vynikající houskový knedlík podáváme ke svíčkové na smetaně a dalším omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!