Vývar s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 850 ml vývar 4 ks vejce 60 g pórek 100 g mrkev 100 g brokolice 60 g hlíva ústřičná 200 g krůtí maso podle chuti česnek sůl ocet mletý pepř čerstvá petrželka podle potřeby voda
Postup Vývar s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet a sůl. Postupně do vody rozklepáváme vejce a lžícemi nahrnujeme bílek přes žloutek tak, aby vejce zůstalo celé. Vejce vaříme asi 3 minuty, vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme uložené na straně.
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na malé růžičky a hlívu nakrájíme na libovolně velké kousky. Vařené krůtí maso také nakrájíme na kousky.
Do vroucího vývaru vložíme hlívu ústřičnou, po chvíli přidáme zeleninu, maso a povaříme do změknutí zeleniny. Polévku dochutíme solí a pepřem a do každého talíře vkládáme jedno vejce.
Vývar s vejcem posypeme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme.