Vývar s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

850 ml vývar
4 ks vejce
60 g pórek
100 g mrkev
100 g brokolice
60 g hlíva ústřičná
200 g krůtí maso
podle chuti
česnek
sůl
ocet
mletý pepř
čerstvá petrželka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet a sůl. Postupně do vody rozklepáváme vejce a lžícemi nahrnujeme bílek přes žloutek tak, aby vejce zůstalo celé. Vejce vaříme asi 3 minuty, vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme uložené na straně.

  2. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na malé růžičky a hlívu nakrájíme na libovolně velké kousky. Vařené krůtí maso také nakrájíme na kousky.

  3. Do vroucího vývaru vložíme hlívu ústřičnou, po chvíli přidáme zeleninu, maso a povaříme do změknutí zeleniny. Polévku dochutíme solí a pepřem a do každého talíře vkládáme jedno vejce.

  4. Vývar s vejcem posypeme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!