Zabíjačkové laty ze Slovácka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
trojobal
sůl
vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka
těstíčko
4 ks vejce
mléko
polohrubá mouka
náplň
4 plátky sterilovaná okurka
2 ks vejce natvrdo
200 g jaternicový prejt
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, trochy mléka, mouky a solí vymícháme řidší těstíčko.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a upečeme čtyři tenké omelety. Omelety naplníme jaternicovým prejtem, půlkou natvrdo uvařeného vejce a plátkem sterilizované okurky. Okraje přehneme a v polovině sbalíme.

  3. Omelety dobře obalíme v hladké mouce, v osolených vejcích rozšlehaných s troškou mléka a mouky a nakonec v jemně prosáté strouhance.

  4. Zabíjačkové laty ze Slovácka zvolna smažíme v horkém sádle po obou stranách dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!