Zámecký paprikáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
2 ks cibule
100 ml smetana
1 lžička kmín
1 l voda
1 ks kuře
1 ks feferonka
250 g žampiony
hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře rozdělíme na 8 částí. Zeleninu očistíme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme je na oleji.

  2. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme mletou papriku, krátce orestujeme a přilijeme vodu. Vložíme porce kuřete, osolíme, ochutíme kmínem, feferonkou, pepřem a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme smetanu a 10 minut povaříme. Šťávu přecedíme na kuře, přidáme žampiony, které jsme předtím krátce podusili na oleji.

  3. Zámecký paprikáš podáváme s noky nebo těstovinami


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!