Zámecký paprikáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej sůl 2 ks cibule 100 ml smetana 1 lžička kmín 1 l voda 1 ks kuře 1 ks feferonka 250 g žampiony hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Zámecký paprikáš recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře rozdělíme na 8 částí. Zeleninu očistíme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme je na oleji.
Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme mletou papriku, krátce orestujeme a přilijeme vodu. Vložíme porce kuřete, osolíme, ochutíme kmínem, feferonkou, pepřem a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme smetanu a 10 minut povaříme. Šťávu přecedíme na kuře, přidáme žampiony, které jsme předtím krátce podusili na oleji.
Zámecký paprikáš podáváme s noky nebo těstovinami