Žampionová omáčka s krůtím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks menší cibule 600 g krůtí prsa 1 ks menší mrkev omáčka 1 lžička sůl 1 ks cibule 100 ml bílé víno 40 g hladká mouka 100 ml zakysaná smetana 1 lžička drcený kmín 250 ml vývar z masa 40 g máslo na jíšku 20 g máslo na žampiony
Postup Žampionová omáčka s krůtím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso vložíme do vařící osolené vody s mrkví i cibulí a uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržujeme teplé.
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metličkou a dobře provaříme.
Na másle podusíme oloupané a na kostky nakrájené žampiony spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a kmínem. Zalijeme vínem i smetanou a provaříme. Žampionový krém vmícháme do základu omáčky, osolíme a společně provaříme.
Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou. Jako přílohu můžeme podávat knedlíky nebo vařenou rýži.