Žampionová omáčka s krůtím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks menší cibule
600 g krůtí prsa
1 ks menší mrkev
omáčka
1 lžička sůl
1 ks cibule
100 ml bílé víno
40 g hladká mouka
100 ml zakysaná smetana
1 lžička drcený kmín
250 ml vývar z masa
40 g máslo na jíšku
20 g máslo na žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso vložíme do vařící osolené vody s mrkví i cibulí a uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržujeme teplé.

  2. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metličkou a dobře provaříme.

  3. Na másle podusíme oloupané a na kostky nakrájené žampiony spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a kmínem. Zalijeme vínem i smetanou a provaříme. Žampionový krém vmícháme do základu omáčky, osolíme a společně provaříme.

  4. Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou. Jako přílohu můžeme podávat knedlíky nebo vařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!