Žampionový salát delikates recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
cukr písek
citrónová šťáva
1 dl bílé víno
mletý pepř
3 ks nakládané okurky
250 g sterilované žampiony
3 lžíce rajský protlak
250 g šunkový salám
4 lžíce sterilované papričky

Postup přípravy receptu

  1. Houbičky, pokud už nejsou, pokrájíme na plátky, salám na nudličky a zeleninu na drobné kousky. Vše smícháme do salátu.

  2. Z protlaku, oleje a vína vymícháme dresink, který ochutíme cukrem, citrónovou šťávou, pepřem a osolíme.

  3. Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a podáváme s křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!