Jablečný koláč s želé recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic olej 2 lžičky skořice 50 ml mléko 350 ml mléko 750 g jablko šlehačka 1/2 balíčku prášek do pečiva 1 kostka tvaroh 1 lžíce cukr krupice 3 lžíce cukr krupice 2 lžíce cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 250 ml bílé víno 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 1 ks smetanový pudink 1 balíček dortové čiré želé 250 ml šťáva z jablek
Postup Jablečný koláč s želé
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánev nalijeme víno, přidáme cukr i jablka a 10 minut je vaříme. Potom je scedíme a necháme vychladnout
Tvaroh smícháme s mlékem, olejem a cukrem. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přimícháme k tvarohové směsi a dobře spojíme. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, kterým potřeme upečený korpus. Na něj naskládáme jablka a posypeme skořicí
Odměříme si 250 ml vinné šťávy z jablek (nebo doplníme vínem), rozmícháme v ní dortové želé i cukr a svaříme. Necháme za občasného míchání trochu zchladnout. Koláč polijeme želé a necháme ztuhnout
Podle chuti pocukrujeme, můžeme ozdobit i šlehačkou.