Jablečný koláč s želé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
2 lžičky skořice
50 ml mléko
350 ml mléko
750 g jablko
šlehačka
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
1 lžíce cukr krupice
3 lžíce cukr krupice
2 lžíce cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
250 ml bílé víno
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1 ks smetanový pudink
1 balíček dortové čiré želé
250 ml šťáva z jablek

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánev nalijeme víno, přidáme cukr i jablka a 10 minut je vaříme. Potom je scedíme a necháme vychladnout

  2. Tvaroh smícháme s mlékem, olejem a cukrem. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přimícháme k tvarohové směsi a dobře spojíme. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, kterým potřeme upečený korpus. Na něj naskládáme jablka a posypeme skořicí

  4. Odměříme si 250 ml vinné šťávy z jablek (nebo doplníme vínem), rozmícháme v ní dortové želé i cukr a svaříme. Necháme za občasného míchání trochu zchladnout. Koláč polijeme želé a necháme ztuhnout

  5. Podle chuti pocukrujeme, můžeme ozdobit i šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!