Žampiony plněné mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

ks cibule
16 ks žampiony
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
300 g mleté maso
podle chuti
sůl
kari
sójová omáčka
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na recept musíme mít sudý počet větších žampionů, které očistíme, a ze kterých lžičkou vydlabeme nožičky, až nám vzniknou mističky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vydlabané nožičky nakrájíme na kostičky, dále pokrájíme na malé kostičky papriky zbavené semínek a nečistot.

  2. Na pánvičce osmahneme cibuli, než zesklovatí, přidáme mleté maso, papriky, žampiony, okořeníme a dusíme doměkka. Nepodléváme. Vzniklou šťávu odebíráme, aby byla směs sušší.

  3. Hotovou směs plníme do kloboučků žampionů, přiložíme dva kloboučky proti sobě a spojíme párátky. Žampiony plněné mletým masem obalíme v trojobalu.

  4. Osmažené žampiony plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory. Ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!