Žampiony plněné mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- ks cibule 16 ks žampiony 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 300 g mleté maso podle chuti sůl kari sójová omáčka mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Žampiony plněné mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na recept musíme mít sudý počet větších žampionů, které očistíme, a ze kterých lžičkou vydlabeme nožičky, až nám vzniknou mističky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vydlabané nožičky nakrájíme na kostičky, dále pokrájíme na malé kostičky papriky zbavené semínek a nečistot.
Na pánvičce osmahneme cibuli, než zesklovatí, přidáme mleté maso, papriky, žampiony, okořeníme a dusíme doměkka. Nepodléváme. Vzniklou šťávu odebíráme, aby byla směs sušší.
Hotovou směs plníme do kloboučků žampionů, přiložíme dva kloboučky proti sobě a spojíme párátky. Žampiony plněné mletým masem obalíme v trojobalu.
Osmažené žampiony plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory. Ozdobíme petrželkou.