Žampiony s česnekovo-masovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 ks vejce 50 g máslo 2 lžíce strouhanka 2 ks rajče 12 ks žampiony 400 g mleté maso 100 g tvrdý sýr 100 g tuk na smažení 2 lžičky směs koření na čínu podle chuti 2 lžičky sůl mletý pepř
Postup Žampiony s česnekovo-masovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs z mletého libovějšího vepřového masa, prolisovaného česneku, vejce, strouhanky, másla, pepře a koření na čínu. Vše dokonale promícháme a necháme 30 minut uležet, aby se prolnul chutě. Nemáme-li rádi výraznou chuť česneku, použijeme do směsi jen 5 stroužků.
Mezitím si vezmeme větší žampiony a vydlábneme z nich opatrně nožičky. Nožičky nasekáme nadrobno a poté je vmícháme do masové směsi. Touto směsí naplníme hlavičku žampionů. Na každý naplněný žampion ještě položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme.
Nyní pomažeme menší plech tukem, na něj poskládáme žampiony rajčetem nahoru a dáme zapéct na 20 minut do předehřáté trouby tak na 220 °C. Po 15 minutách žampiony posypeme strouhaným 30% tvrdým sýrem a dopečeme 5 minut.
Žampiony s česnekovou masovou nádivkou podáváme se šťouchanými brambory a máslem, nebo s chlebem či topinkou.