Kuřecí játra dušená na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl petrželka 1 lžíce tuk 1 cibule 250 ml červené víno mletý pepř hladká mouka sójová omáčka worcesterská omáčka 500 g kuřecí játra
Postup Kuřecí játra dušená na víně
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky
Slaninu s tukem vyškvaříme a zpěníme na ní cibuli. Přidáme játra a ze všech stran je orestujeme. Podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme asi 15 minut. Pak okořeníme pepřem a petrželkou. Podle chuti přidáme sójovou a worcesterskou omáčku
Pokrm zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a krátce provaříme. Na závěr osolíme
Vhodnou přílohou ke kuřecím játrům dušeným na víně je dušená rýže.