Zapečená kapusta s mletým masem a rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1-2 lžíce olej 2 ks vejce 1 dl mléko 1 ks cibule 1 hlávka kapusta 250 g rýže 500 g mleté maso 4 lžíce rajský protlak podle chuti sůl kmín mletý černý pepř
Postup Zapečená kapusta s mletým masem a rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu pokrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě (asi 5 - 8 minut) a scedíme. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou. Potom přidáme rajský protlak, rozmačkaný česnek a promícháme.
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem nebo máslem. Do pekáče rozložíme rýži, na ni navrstvíme maso a přikryjeme kapustou, osolíme a opepříme. V mléce rozšleháme vidličkou vejce, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty.
Kapustu s mletým masem a rýží vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a asi 20 minut necháme zapékat.
Zapečenou kapustu s mletým masem a rýží po dopečení ihned podáváme na stůl k jídlu.