Zapečená kapusta s mletým masem a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1-2 lžíce olej
2 ks vejce
1 dl mléko
1 ks cibule
1 hlávka kapusta
250 g rýže
500 g mleté maso
4 lžíce rajský protlak
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu pokrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě (asi 5 - 8 minut) a scedíme. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou. Potom přidáme rajský protlak, rozmačkaný česnek a promícháme.

  3. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem nebo máslem. Do pekáče rozložíme rýži, na ni navrstvíme maso a přikryjeme kapustou, osolíme a opepříme. V mléce rozšleháme vidličkou vejce, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty.

  4. Kapustu s mletým masem a rýží vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a asi 20 minut necháme zapékat.

  5. Zapečenou kapustu s mletým masem a rýží po dopečení ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!