Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
2-3 ks cibule
sádlo
mletý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kg vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

  2. Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme cibuli. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

  3. Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!