Zapečená mozzarella s hlívou ústřičnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1 lžíce sůl náplň 5 ks vejce 500 g hlíva ústřičná 1 lžička pepř 300 g mozzarelly 4 ks brambory (větší) podle potřeby 200 g anglická slanina (plátky) zálivka 1 dl pivo světlé 10*
Postup Zapečená mozzarella s hlívou ústřičnou recept
Postup přípravy receptu
-
Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky asi 5 cm dlouhé a asi 10 minut restujeme na tuku. Potom ji smícháme s pepřem, solí a na menší kousky nakrájenými brambory.
Hlívu přendáme do zapékací misky vyložené anglickou slaninou a pečeme 20 minut při 200 °C přikryté. Pak odkryjeme, posypeme sekanou mozzarellou a zalijeme rozmíchanými vejci s pivem. Pozvolna pečeme při 180 °C ještě 20 minut.
Zapečenou mozzarellu s hlívou ústřičnou podáváme vlažnou s kyselou okurkou nebo tatarskou omáčkou a tmavým chlebem.