Zapečená mozzarella s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 lžíce sůl
náplň
5 ks vejce
500 g hlíva ústřičná
1 lžička pepř
300 g mozzarelly
4 ks brambory (větší)
podle potřeby
200 g anglická slanina (plátky)
zálivka
1 dl pivo světlé 10*

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky asi 5 cm dlouhé a asi 10 minut restujeme na tuku. Potom ji smícháme s pepřem, solí a na menší kousky nakrájenými brambory.

  2. Hlívu přendáme do zapékací misky vyložené anglickou slaninou a pečeme 20 minut při 200 °C přikryté. Pak odkryjeme, posypeme sekanou mozzarellou a zalijeme rozmíchanými vejci s pivem. Pozvolna pečeme při 180 °C ještě 20 minut.

  3. Zapečenou mozzarellu s hlívou ústřičnou podáváme vlažnou s kyselou okurkou nebo tatarskou omáčkou a tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!