Zapečená vegetariánská cuketa s nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks cuketa 75 g niva 6-8 ks žampiony podle chuti česnek sůl koření příloha 4 ks brambory podle potřeby olivový olej
Postup Zapečená vegetariánská cuketa s nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát.
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, osmahneme, zalijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Není třeba úplně doměkka, budou se ještě péct. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit.
Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme.
Vegetariánskou cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit.
Zapečená vegetariánská cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem.