Zapečená vegetariánská cuketa s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks cuketa
75 g niva
6-8 ks žampiony
podle chuti
česnek
sůl
koření
příloha
4 ks brambory
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát.

  2. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, osmahneme, zalijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Není třeba úplně doměkka, budou se ještě péct. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit.

  3. Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme.

  4. Vegetariánskou cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit.

  5. Zapečená vegetariánská cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!