Zapečená zelná sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
0 hrnků mléko
2 ks houska
1 hlávka zelí
100 g anglická slanina
50 g uzený sýr
300 g měkký salám
1 svazeček lahůdková cibulka
podle potřeby
olej
vegeta
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání
podle chuti
sůl
majoránka
zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké zelí očistíme, nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a vsypeme do mísy. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka i s natí. Salám nakrájíme najemno. Housku rozdrobíme a namočíme v mléce. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na trošce oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, najemno nakrájený salám a chvíli osmahneme.

  3. Do zelí zamícháme rozdrobenou housku namočenou v mléce, vejce, sůl, prolisovaný česnek, podle chuti opepříme, přidáme majoránku, špetku zázvoru a vychladlou salámovou směs s cibulí. Spolu všechno dobře promícháme. Můžeme dochutit i vegetou. Já dávám vegetu vlastní výroby bez éček.

  4. Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme strouhankou, rozložíme připravenou směs a v troubě dokřupava upečeme. Před dopečením posypeme strouhaným uzeným sýrem a dopečeme.

  5. Zapečenou zelnou sekanou podáváme s brambory nebo s houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!