Zapečená zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

strouhanka
máslo na vymazání
těsto
7 lžic cukr
3 ks vejce
3 lžíce voda
7 lžic polohrubá mouka
krém
4 ks bílek
na ozdobu
jahody
náplň
1 ks polárkový dort

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Polárkový dort necháme v mrazničce, aby co nejvíce ztuhnul.

  2. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme horkou vodu a postupně zašleháme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do základu těsta. Těsto rozprostřeme na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na nejvyšší teplotu.

  4. Když dort vychladne, položíme na něj kulatý polárkový dort. Z bílků ušleháme pevný sníh, kterým pokryjeme celou zmrzlinu. Je velmi důležité, aby byla celá zmrzlina sněhem přikrytá.

  5. Prudce zapečeme v předehřáté troubě, jen aby sníh zrůžověl. Ihned rozkrájíme a zdobíme jahodami nebo jiným ovocem a snítkou čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!