Zapečené babiččino zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
0.5 ks pomeranč
1 hlávka červené zelí
1 dl červené víno
4 ks menší cibule
250 g uzená slanina
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
4 ks kyselejší jablko
podle potřeby
párek

Postup přípravy receptu

  1. Z hlávky červeného zelí odstraníme vrchní listy, pak hlávku rozkrojíme na čtvrtky a bez košťálu nakrájíme na proužky. Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vrchovatou lžíci slaniny rozpustíme v pekáčku, kde budeme zelí zapékat. Do pekáčku na osmahnutou slaninu dáme vrstvu zelí, každou vrstvu vždy osolíme, okořeníme posekaným česnekem, pepřem, sekanou petrželkou a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Posypeme slaninou, dáme jablíčka a cibuli a vrstvy opakujeme.

  3. Zakápneme červeným vínem a v mírné troubě upečeme. Před dopečením dáme navrch rozkrojené klobásky nebo párky a dopečeme.

  4. Zapečené babiččino zelí podáváme s uzeninou a chlebem nebo vařeným bramborem. Zapečené zelí je dobré i s pečeným bůčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!