Zapečené bagety s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks červená paprika
4 plechovky tuňák v olivovém oleji
3 ks jarní cibulka
2 ks vejce natvrdo
10 ks malá bageta
100 ml červené pesto
podle chuti
4 lžíce majonéza
1 ks chilli paprička
podle potřeby
200 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka dobře slijeme a rozmačkáme vidličkou. Pikantní papričku s červenými paprikami dobře omyjeme a osušíme, zbavíme zrníček a nadrobno je nasekáme. Očistíme cibulky a také je nasekáme nadrobno. Vejce uvařená natvrdo zbavíme skořápky a nakrájíme nadrobno. Tuňáka promícháme se všemi nakrájenými surovinami, červeným pestem a majonézou.

  2. Nejlépe malé bagety rozkrojíme na půl a naneseme tuňákovou směs. Plněné bagety přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Každou plněnou bagetu posypeme strouhaným sýrem. Plněné bagety vložíme do předehřáté trouby na 200 °C zapečeme, dokud se sýr neroztaví, zhruba 10 minut.

  3. Zapečené bagety s tuňákem podáváme teplé jako výbornou křupavou chuťovku nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!