Zapečené bramborové noky s kuřecím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks pórek 5 ks kuřecí prsa 3 lžíce sojová omáčka 1 lžička kari koření 2 kelímky smetana ke šlehání 1 plechovka sterilované žampiony rostlinný olej 3 lžíce worcestrová omáčka 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Zapečené bramborové noky s kuřecím recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s trochou pepře, sladké papriky, kari kořením, worcestrovou a sójovou omáčkou. Můžeme doplnit koření podle své chuti.
Na pánvi s trochou oleje zpěníme dvě větší cibule nakrájené na kostičky a přidáme kuřecí směs. Společně orestujeme, podlijeme trochu vodou a dusíme do poloměkka.
Mezitím uvaříme v trochu osolené vodě bramborové noky podle návodu na obalu. Propláchneme je studenou vodou a vsypeme do pekáče, který je vymazaný máslem. Přidáme kuřecí směs, pórek nakrájený na kolečka a sterilované žampiony. Můžou být i čerstvé. Vše promícháme a podle chuti můžeme ještě dochutit. Pak zalijeme dvěma 30% šlehačkami a pečeme v troubě asi tak 40 minut na 180 - 200 °C.
Zapečené bramborové noky s kuřecím podáváme se zeleninovým salátem.