Zapečené brambory s mletým masem po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 500 g brambory 4 ks rajče 30 g parmazán 500 g mleté hovězí a vepřové maso podle chuti sůl oregano čerstvá bazalka mletý černý pepř podle potřeby olej na vymazání
Postup Zapečené brambory s mletým masem po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve celé brambory uvaříme ve slupce. Během vaření brambor si připravíme mleté maso. Zpracujeme ho, přidáme k němu prolisovaný česnek a oregano. Směs osolíme a opepříme. Dáváme si pozor, aby maso nebylo příliš tučné, aby nám jídlo neplavalo v tuku.
Rajčata nakrájíme na kolečka. Nejlépe čerstvou bazalkou nasekáme nahrubo, ale nevadí ani sušená. Parmazán nastrouháme na jemno. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Připravenou masovou směs rozložíme do zapékací misky, kterou předtím vymažeme trochou oleje. Maso uhladíme a pokryjeme vrstvou nakrájených rajčat. Rajčata osolíme, opepříme a zasypeme bazalkou. Potom na rajčata naskládáme nakrájené brambory. Vrstvu brambor osolíme, opepříme a nakonec zasypeme parmazánem.
Připravenou směs brambor s mletým masem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut. Hotový pokrm můžeme opět posypat trochou parmazánu.
Zapečené brambory s mletým masem po italsku podáváme jako hlavní chod.