Zapečené brambory s mletým masem po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
500 g brambory
4 ks rajče
30 g parmazán
500 g mleté hovězí a vepřové maso
podle chuti
sůl
oregano
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve celé brambory uvaříme ve slupce. Během vaření brambor si připravíme mleté maso. Zpracujeme ho, přidáme k němu prolisovaný česnek a oregano. Směs osolíme a opepříme. Dáváme si pozor, aby maso nebylo příliš tučné, aby nám jídlo neplavalo v tuku.

  2. Rajčata nakrájíme na kolečka. Nejlépe čerstvou bazalkou nasekáme nahrubo, ale nevadí ani sušená. Parmazán nastrouháme na jemno. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Připravenou masovou směs rozložíme do zapékací misky, kterou předtím vymažeme trochou oleje. Maso uhladíme a pokryjeme vrstvou nakrájených rajčat. Rajčata osolíme, opepříme a zasypeme bazalkou. Potom na rajčata naskládáme nakrájené brambory. Vrstvu brambor osolíme, opepříme a nakonec zasypeme parmazánem.

  4. Připravenou směs brambor s mletým masem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut. Hotový pokrm můžeme opět posypat trochou parmazánu.

  5. Zapečené brambory s mletým masem po italsku podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!