Zapečené fazole s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
2-3 ks cibule
3 ks jablko
1-2 lžíce hořčice
1-2 lžíce kečup
2 ks mrkev
350 g fazole
1-2 ks bobkový list
jablečný ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole podle potřeby přebereme a spolu s bobkovým listem je uvaříme doměkka. Můžeme je uvařit v tlakovém hrnci.

  2. Cibuli, česnek, mrkve a jablka si zatím očistíme. Cibuli a česnek nasekáme a mrkve nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

  3. Zatímco se budou vařit fazole, rozehřejeme si na pánvi olej a zpěníme na něm cibuli. Když je cibule růžová, přidáme česnek a mrkev. Krátce osmahneme a zalijeme trochou horké vody. Pak směs dusíme, dokud mrkev nezměkne. Nesmí však být zcela měkká až rozbředlá.

  4. Z uvařených fazolí odstraníme bobkový list. Přidáme dušenou zeleninu, jablka, kečup, hořčici a podle chuti sůl, pepř a lehce octa. Směs promícháme a rozprostřeme do zapékací misky.

  5. Fazole zapékáme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut. Zapečené fazole ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!