Zapečené fazole s mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl ocet 2 ks cibule 2 ks jablko 2 lžíce hořčice 1 lžíce kečup 2 ks mrkev 1 ks bobkový list pepř 1 šálek horká voda 2 hrnky předvařené bílé fazole podle potřeby olej na vymazání
Postup Zapečené fazole s mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole uvaříme s jedním bobkovým listem podle návodu na krabičce doměkka.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji a přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Zalijeme trochou horké vody a dusíme.
Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na osminky.
Z fazolí vyjmeme bobkový líst, necháme je okapat, přidáme dušenou mrkev, jablka, kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a ocet. Směs rozvrstvíme do vymazané zapékací mísy a v dobře vyhřáté troubě pečeme při 175 °C asi 30 minut.
Zapečené fazole s mrkví podáváme s brambory.