Zapečené kysané zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 250 g rajčata mletý bílý pepř 1 svazek jarní cibulka 200 g tvrdý sýr 250 g široké nudle 400 g uzená krůtí prsa 1 balíček kysané zelí (500 g) na ozdobu 4 snítky majoránka těstíčko 125 ml smetana 1 lžíce rozemnutá majoránka
Postup Zapečené kysané zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě "na skus", propláchneme a scedíme. Uzená krůtí prsa nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme, cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka
Kolečka cibulky orestujeme na rozehřátém másle, přidáme nakrájené kysané zelí a 5 - 8 minut podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a opatrně vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme i opepříme.
Zelí, nudle, krůtí maso i sýr střídavě naplníme do lehce vymazané zapékací mísy. Můžeme předtím i promíchat, ale pokrm nebude vypadat tak hezky. Majoránku smícháme se smetanou a těstíčkem nákyp přelijeme.
Směs s kysaným zelí pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C.
Zapečené kysané zelí podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.