Zapečené pikantní plecko v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks červená paprika olej na smažení 1-2 ks jarní cibulka 1-2 ks pikantní klobása 4 plátky vepřové plecko podle chuti sůl mletý pepř polotučná hořčice směs koření na ozdobu zelenina
Postup Zapečené pikantní plecko v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na kolečka. Pikantní paprikovou klobásu také. Čím pikantnější, taková pak bude i pikantnější chuť masa. Čerstvou papriku nakrájíme na proužky. Plátky plecka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zasypeme oblíbenou směsí koření. Já použila směs koření na vepřové maso. Z jedné strany plátky plecka pomažeme hořčicí.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm plátky plecka z obou stran, stačí krátce. Nejprve tou bez hořčice. Plátky masa odložíme.
Natrháme si alobal na čtverce, do kterých budeme maso se směsí balit. Na každý čtverec dáme trochu oleje z pánve, rozdělíme na ně nakrájenou cibuli, pak plátky masa, na ně kolečka ostré klobásy a proužky papriky. Nakonec přidáme nakrájenou mladou cibulku s natí. Alobal uzavřeme do obálek a dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci tak na 30 - 45 minut. Spolu s masem si můžeme v troubě připravit i pečené brambory jako přílohu, jak jsme zvyklí.
Zapečené pikantní plecko v alobalu na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou, popř. doplníme tatarkou.