Zapečené plněné bagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce smetana
4 ks bageta
náplň
3 stroužky česnek
3 lžíce máslo
1-2 ks cibule
bazalka
2 lžíce olivový olej
400 g mleté hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké bagety podélně asi ve dvou třetinách rozkrojíme. Měkké střídky vydlabeme, dáme do misky a zalijeme je smetanou. Lehce je navlhčíme, vymačkáme a vidličkou rozmělníme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Do střídek z baget vmícháme mleté maso, smetanu, olej, sušenou bazalku, česnek, cibuli a podle chuti sůl a pepř.

  3. Do lodiček z baget dáme pár vloček másla, aby se rohlíky při pečení nepřipálily. Masovou hmotou vrchovatě naplníme lodičky z baget. Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na ně naplněné bagety a dáme zapéct. Plněné bagety zapékáme asi 10 - 15 minut, až je maso měkké.

  4. Zapečené plněné bagety ihned podáváme. Do náplně můžeme přidat kostičky ementálu nebo jiného tvrdého sýra. Zapečené plněné bagety podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!