Zapečené řízky s hruškami a hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 40 g máslo 200 g hermelín pepř 500 g kuřecí prsa 300 g kompotované hrušky 80 g zavařené brusinky
Postup Zapečené řízky s hruškami a hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na řízky. Jejich okraje jemně nařízneme, naklepeme a osolíme.
Rozpálíme si pánev, přidáme olej a řízky orestujeme. Posypeme je čerstvým mletým pepřem a vyjmeme z pánve.
Máslem vymažeme pekáčem a řízky do něj přeložíme. Konzervu s hruškami přelijeme do maléko kastrolu a hrušky v něm prohřejeme. Pak je poklademe na řízky v pekáčku. Nakrájíme si hermelín na plátky a přikryjeme jimi hrušky a řízky. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 2 minuty.
Při servírování zdobíme brusinkami.