Zapečené řízky s hruškami a hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
40 g máslo
200 g hermelín
pepř
500 g kuřecí prsa
300 g kompotované hrušky
80 g zavařené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na řízky. Jejich okraje jemně nařízneme, naklepeme a osolíme.

  2. Rozpálíme si pánev, přidáme olej a řízky orestujeme. Posypeme je čerstvým mletým pepřem a vyjmeme z pánve.

  3. Máslem vymažeme pekáčem a řízky do něj přeložíme. Konzervu s hruškami přelijeme do maléko kastrolu a hrušky v něm prohřejeme. Pak je poklademe na řízky v pekáčku. Nakrájíme si hermelín na plátky a přikryjeme jimi hrušky a řízky. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 2 minuty.

  4. Při servírování zdobíme brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!