Zapečené rybí filé s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g rajče 500 g filé 1 ks pórek 1 svazek bazalka 150 g mozzarella 3 lžíce olivový olej 2 lžíce citronová šťáva podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Zapečené rybí filé s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata spaříme a nakrájíme i s pórkem na kolečka. Bazalku opláchneme, osušíme a natrháme.
Zapékací mísu vymastíme lžící oleje (za studena lisovaného) a naskládáme do ní 2/3 rajčat, pórek a bazalku. Osolíme i opepříme. Na to naskládáme připravené filé a pokapeme je zbylým olejem.
Na filé navrstvíme zbylá rajčata a poslední vrstvou bude mozzarella.
Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut na 200 °C.
Jednotlivé porce zapečeného rybího filé s mozzarellou ozdobíme snítkou bazalky.
Dělená strava - bílkovinný pokrm.