Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
200 g čedar
1 lžíce olivový olej
450 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
1 hlávka bílé zelí
1 ks zelená paprika
25 cl smetana ke šlehání
60 g dlouhozrnná rýže
2 ks řapíkatý celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži namočíme do studené vody. Zelí pokrájíme na jemné proužky, vhodíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a slijeme. Cibuli, papriku a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a sýr čedar nastrouháme.

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Hotové maso přidáme k zelí, promícháme a přendáme do velkého pekáče. Ve stejné pánvi restujeme cca 10 minut na másle nakrájenou cibuli, papriky a řapíkatý celer.

  3. Potom přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 5 minut, přidáme smetanu a nastrouhaný čedar a necháme rozpustit za stálého míchání. Rýži slijeme a přidáme do zeleninové směsi, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme, promícháme a pečeme v troubě cca 40 minut dozlatova.

  4. Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!