Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 200 g čedar 1 lžíce olivový olej 450 g mleté hovězí maso 1 ks červená paprika 1 hlávka bílé zelí 1 ks zelená paprika 25 cl smetana ke šlehání 60 g dlouhozrnná rýže 2 ks řapíkatý celer podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle recept
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou rýži namočíme do studené vody. Zelí pokrájíme na jemné proužky, vhodíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a slijeme. Cibuli, papriku a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na plátky a sýr čedar nastrouháme.
Na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Hotové maso přidáme k zelí, promícháme a přendáme do velkého pekáče. Ve stejné pánvi restujeme cca 10 minut na másle nakrájenou cibuli, papriky a řapíkatý celer.
Potom přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 5 minut, přidáme smetanu a nastrouhaný čedar a necháme rozpustit za stálého míchání. Rýži slijeme a přidáme do zeleninové směsi, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme, promícháme a pečeme v troubě cca 40 minut dozlatova.
Zapečené zelí s hovězím masem - Casserle podáváme jako chutný hlavní chod.